Campeonas sin límites en el 25N de Lliria


29 i 30 de novembre 2021. Lliria. L’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Llíria ha programat diverses accions per a la commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere 2021. L’agenda d’actes s’inicià amb la concentració ‘Vesprada Violeta’ organitzada per l’associació local Elles Dones. El 25 de novembre, la localitat recupera la marxa ciutadana ‘Llíria lliure de violència contra la dona’ amb la participació dels centres escolars, que conclourà a les portes de Ca la Vila amb la lectura d’un manifest a càrrec d’alumnat delscol·legis i instituts de la localitat. Dilluns, 29 de novembre, es projectà en l’Espai Turisme Llíria, el documental ‘Campeonas sin límites’, de Paqui Méndez, sobre les dificultats que afronten nombroses esportistes en el dia a dia, lluitant per una societat equitativa enfront de la falta de suports i oportunitats. La directora conduí una taula redona denominada ‘Els reptes personals de les esportistes d’elit’, i que comptà amb la participació d’ex esportistes como Natalia Morskova, Concha Montaner i Mónica Merenciano. Espai Turisme Llíria tornà a acollir el 30 de novembre una nova taula de debat sota el títol ‘Dones emprenedores des de diferents àmbits socials’, l’artista emprenedora, Andrea Torres; la comerciant local, Rosalía Casse, i Natalia Morskova expressaren, a través de vivències personals, els grans obstacles que troben les dones per a obrir-se pas, en igualtat de condicions, en diferents espais laborals i socials.